Är du chef?
Kolla här

Better work, better life i praktiken

Förutom att vi ser till att alltid hitta den perfekta matchningen mellan kunduppdrag och våra kandidater tror vi stenhårt på att såväl företagens lönsamhet som den enskilda medarbetarens hälsa och välbefinnande ökar om man har kul på jobbet. Därför har vi tagit fram ett antal verktyg som på ett både enkelt och roligt sätt hjälper dig att få en friskare, gladare och mer sammansvetsad arbetsgrupp.

Verktygen är utvecklade utifrån olika teser om att medarbetare presterar mer om man är fysiskt frisk, får positiv feedback, känner sina kollegor väl samt skrattar ofta på jobbet. Kort sagt att arbetsglädje ökar företagets lönsamhet. Samtliga teser stöds av forskning och övningarna i verktygen är framtagna av våra HR-specialister i samarbete med facklig expertis inom de olika områdena. Du hittar verktygen här.

Fast plats, på väg, öppet landskap eller hemma hos:

Att gå till jobbet idag innebär för många en helt annan miljö än för bara några år sedan. I takt med att vi blir allt mer mobila öppnar också våra arbetsplatser upp sig till att inkludera allt från hemmamiljö till sociala ytor med många intryck. Det ställer också högre krav på både arbetsplats och människor. Men oavsett med vad, när och var du jobbar, visar all forskning på att arbetsmiljön är avgörande för personlig hälsa, produktivitet och affärsresultat.

Så frågan är: är du rätt personlighet på rätt plats?

Gör testet

Instagramtävlingen är avgjord!

Vi gratulerar Handengeriatriken och
Primetail till första respektive andra priset!

För att se de vinnande bidragen, gå in på @adeccosverige på Instagram!


Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/tags/BETTERWORKSPACE/media/recent?count=40&client_id=414f83ee81b34c25acb73086717286a0): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/usr1/rattpersonlighetparattplats.se/wp-content/themes/personlighet/functions.php on line 230

Psykologens hörna

Introvert, extrovert eller ambivert
- var är du på skalan?

Oskar Henriksson - psykolog

Olika fysiska arbetsmiljöer passar olika personligheter mer eller mindre. Men oavsett var du är så kan du med små medel öka jobbtrivseln ytterligare – utifrån just dina personliga egenskaper. För detta har vi tagit hjälp av leg. psykolog Oskar Henriksson. Oskar driver Habitud, det psykologiska gymmet, och är en flitigt anlitad föreläsare.

En bra början är att utgå från tre personlighetstyper: introvert, extrovert eller den mittemellan, ambivert. De flesta har drag av både extrovert och introvert personlighet, men det vanliga är man har mer av det ena än det andra.

Psykologen tipsar!

Introvert
Ambivert
Extrovert

Tips!

Du får energi genom reflektion och lugn och ro. Se därför till att ta din välbehövliga egentid innan och efter möten, jobbevent och andra sociala aktiviteter som kan vara dränerande för dig.

Tips!

Var stolt över att vara mittemellan! Påminn dig själv om din balanserade förmåga att tänka utan att drunkna i dina tankar, prata utan att glömma bort din samtalspartner och leda utan att alltid stå i centrum.

Tips!

Då det är dränerande för dig att vara ensam för långa stunder bör du vara noggrann med att boka in lunch och fikapauser med kollegor eller vänner för små energiinjektioner.

För fler tips som passar just dig,
se var du hamnar på personlighetsskalan i vårt test

Gör testet

Visste du att?

“Tillfredsställelse med den fysiska arbetsmiljön leder till högre arbetstillfredsställelse.”
“Arkitektur (yttre och inre) förstärker varumärket på marknaden och identiteten internt och binder samman och motiverar medarbetare.”
“Starkast gruppidentitet utvecklas i grupper om 7
(+ - 2).”
“Ljud är den viktigaste miljöfaktorn på kontor.”
“De mest störande ljuden är sällan de högsta, utan snarare ljud med information, som till exempel konversation. ”
“Vi har större tolerans för ljud som är omöjliga att kontrollera, t ex trafik.”
“Kontor utan fönster har sett positiva effekter av att dekorera arbetsplatsen med ”naturtema”.”

För mer fakta kring arbetsmiljöpsykologi,
besök Oskar Henriksson på habitud.se

För dig som är

Chef, VD, arbetsledare, big boss, general manager

Medarbetare som mår bra ger förstås ett bättre resultat på alla plan. Men det är många saker som bidrar till en bra arbetsmiljö. Som chef och ledare är du en av få i företaget som verkligen kan påverka alla delar. Upptäck fler av dina möjligheter här.

Chefsingång